Perabot Hotel

- Jun 01, 2020-

Dengan inovasi dan pengembangan pasar perabot yang berterusan, perabot hotel di industri terbahagi telah memasuki era persaingan jenama.

Pada tahun 2012, jumlah nilai output bekalan hotel di seluruh negara mencapai 1.6 trilion, menyumbang lebih dari 40% dari nilai output negara, menduduki tempat pertama di China.

Data dari jabatan yang berkaitan menunjukkan bahawa pasaran perabot China telah berkembang dari ukuran pasaran 10 miliar pada tahun 1990 menjadi ukuran pasar 780 miliar pada tahun 2010. Dalam 20 tahun pembangunan, pasaran perabot telah menjadi industri kelima terbesar di China. Kapasiti pasarannya melebihi industri perkakas rumah, dengan kadar pertumbuhan tahunan 20% -30%. Sebagai salah satu pasukan yang baru muncul, perabot hotel juga cepat menanggapi permintaan pasar.

Pada tahun 2013, laporan Kongres Nasional Parti Komunis ke-18 mengemukakan konsep membina&"GG China yang indah"; yang menunjukkan bahawa penjimatan tenaga, pengurangan pelepasan dan pengembangan ekonomi hijau akan menjadi jaminan yang diperlukan kerana membina" China&yang indah ;; Pusingan baru pembinaan pelaburan berskala besar yang diketuai oleh kerajaan, terutamanya peluang pembangunan baru seperti pembinaan infrastruktur urbanisasi yang dipercepat, peningkatan persekitaran pejabat kerajaan yang berterusan, pengubahsuaian sekolah dengan projek mata pencaharian yang lemah, pengeluaran projek perabot perabot bilik keselamatan yang berpusat, dan perabot hotel menjadi segmen pasaran baru dalam bidang perolehan kerajaan.

Difahamkan, perkembangan urbanisasi yang stabil di seluruh negara, penggunaan permintaan domestik yang berterusan, dan bahagian pasaran industri perabot dan industri bekalan hotel juga berkembang. Statistik menunjukkan bahawa permintaan pasaran dijangka mencapai 4 trilion pada tahun 2020.